Website-ul este in constructie – varianta BETA 01.01

De departe în topul preferintelor iubitorilor de natura, excursia de 6-7 ore

Plecare din: Tulcea la ora: 08:30

Excursia dureaza : – 6-7 ore
ambarcatiune lenta – 10 locuri

Pret/persoana: 245 Lei

Este inclus in pret: Prinz pescaresc si permis de acces in Delta Dunarii

Go Danube Delta

Rezervate telefonica
Rezervare online

Traseul excursiei

Tulcea – Brat Tulcea – canal 36 – canal Sireasa – canal Periteasca – pe linga lacul “Nebunu” (zona strict protejata) – canal Șontea – cot Candura – canal Șontea Noua – pe linga lacul Pintilie – prin spatele lacului Nebunu cu iesirela punct “Scaunele” – stop pentru prânz traditional la pescari, pe malul canalului – canal Periteasca – canal Sireasa – canal Nord Sireasa – pe linga lacul “Cu Cotețe” – canal Trofilca – canal36 – Brat Tulcea – Tulcea.

Scurta descriere a excursiei

Este o explorare a Deltei, între braţele Chilia şi Sulina ale Dunării. Traseul ales oferă o imagine de ansamblu asupra bogăţiei biodiversităţii naturale dăruite acestui colţ de ţară. Aventura începe din Tulcea şi până ne acomodam cu atmosfera bătrânului fluviu (cca.15-20 min) intram în zona „naturală”, pe Canalul 36 care, generos, ne face legătura cu vecinii noștri din Ucraina, lăsându-ne din când în când sa vedem stolurile de pelicani în căutarea hranei în lacurile ascunse din stânga și dreapta canalului. Continuarea, pe canalele Sireasa și Periteasca, ne introduce în adevărate tunele de salcii și vita de vie sălbatica ale căror secrete numai pasările le cunosc. Discreta și precaută, pisica sălbatică poate fi văzuta, rar, ce-i drept, la vânătoare în aceste tainice locuri.
Intrând pe Canalul Șontea vom putea surprinde oricând cu camerele de fotografiat, vulturul codalb, „regele” acestor locuri, supraveghind cu măreție, de la înălțime, întreaga zona.
Trecând de lacul Nebunu (zona strict protejata) intram într-o zona mai larga,locul preferat al lișițelor, găinușelor de balta și al egretelor mari.
O „curba” numita Cot Candura ne introduce pe canalul Șontea Noua, o zona rar străbătuta de ambarcațiuni, cu o larga varietate de pasări. Pe o coliba putem vedea sediul ”partidului GVU” ( gâtul veșnic ud), o gluma a hâtrilor pescari din zona.
Dar, după atâta aer curat și frumoase impresii…., ne oprim pentru o delicioasă masă pescărească pe malul canalului Șontea unde ne vom delecta cu icre, rasol de peste cu cartofi și mujdei, ciorba de peste, peste prăjit, țuica, vin și apa. După o masa copioasa, ne facem siesta în drumul spre casa prin zona Sireasa de Nord, canalul Trofilca și apoi, spre Tulcea, sedimentând impresiile după o zi de poveste

Este recomandat sa aveti o sticluta cu apa cu dumneavoastra !
Trebuie sa anuntati in prealabil daca sunt persoane care nu maninca peste, vegetariane sau vegane !

Excursie organizata de:

Go Danube Delta

Persoana de contact:

Daniel Nitu

Pagina de profil

Pentru detalii suplimentare și rezervări, vă rugăm să ne contactați prin formularul de mai jos sau la numărul de telefon afișat. Vă așteptăm cu drag!

Te invităm să descoperi alte si excursii în Delta Dunării!

Aventurează-te în inima sălbăticiei, explorează peisaje uimitoare și bucură-te de o experiență de neuitat. Nu rata ocazia de a descoperi acest colț de paradis!

Login now